Založ si blog

Sputnik V nieje schválená vakcína ale Pandemrix bola pani Remišová

Veľmi stručne by som chcel napísať svoj názor ohľadom momentálnej situácie k pandemii Covid 19 na Slovensku. Niektoré politické kapacity systematicky bojujú proti tomu, aby sa na Slovensku používala vakcína proti ochoreniu Covid 19 z Ruska – Sputnik V . Ich argument znie že, je to neregistrovaná vakcína v Eu , európskej liekovej agentúre. To je argument niektorých členov vlády pre to aby radšej na Slovensku zomierali ľudia ako by mali dostať vakcínu z Ruska .

Tu už evidentne nejde o účinnosť s bezpečnosť vakcíny ale o geopolitické názory. Bohužiaľ je veľmi smutné ak pričetný človek dáva prednosť svojim predsudkom a geopolitickým preferenciám ako životu svojho spoluobčana. Toto je tak smutná realita že niekedy ani neviem ako sa k tomu vyjadriť.

Prvú nádej vzala ľuďom Hydra Remišova , jej išlo asi celý čas o to, že jej vadilo že na Slovensku sa bude očkovat neregistrovanou vakcínou Eu to bol jediný dôvod – údajný ved všetci vieme že ta registrácia v prípade Ruskej vakcíny môže trvať mesiace.

Poďme však k ďalšej veci – možno pred rokom a pol sme mohli vidieť vo verejnoprávnej televízii príbeh rodičov ako robia zbierku pre svojho ťažko chorého chlapca , ktorý pomaly umieral a jedinou jeho nádejou bolo podanie lieku z USA . Kvoli záchrane jeho života sa zbierali ľudia na Slovensku pretože jeho rodičia potrebovali vyzbierať niečo cez 1 milión EUR aby mohli podstúpiť liečbu jediným liekom ktorý dával chlapcovi nádej, inak by zomrel . Samozrejme tento liek z USA tiež nebol schválený Eu liekovou agentúrou, prečo sa vtedy neozvali múdre hlavy ako RemišovÁ a spol.

Ďalšia vec , ktorú chcem spomenúť je to , že napríklad pred voľbami pri politických diskusiách sa vyjadrovali terajší členovia vládnej koalície tak, že koľko kvalitných liekov proti nádorovým ochoreniam ktoré sú dostupné vo svete , niesu schválené buď EU liekovou agentúrou alebo SUKL. Prečo potom doteraz dodatočne tieto lieky na ktoré sa odvolávali vtedy SUKL doteraz neschválil ?

To čo nám tu predvádza pani Remišová to je naozaj hanba, Slováci sú vlastne ľudia ktorí nemajú vlastne právo dostať sa k účinnej vakcíne – ľudia v iných krajinách ako je Argentína , Srbsko ,Maďarsko , krajiny Afriky ,Mexiko očkujú Sputnikom. Na Slovensku nemame vakcíny tak rušíme vakcinačný plán resp ho prerušujeme a umierajú nám tu ľudia . Sú Slováci menej ako občania iných krajín , ktorým vláda bola schopná zabezpečiť dostatočný počet vakcín . To nieje chyba ľudí ktorí na to doplácajú ale chyba tohto bezprávneho štátu .

Ako poslednú vec chcem spomenúť vakcínu ktorá bola používaná proti chrípke . Volala sa Pandemrix a bola schválená Eu liekovou agentúrou v roku 2008. Táto vakcína bola schválená Eu liekovou agentúrou . V Európskej únii ňou bolo zaočkovaných proti chrípke 30,8 milióna ľudí . Európska lieková agentúra označila tuto vakcínu ako bezpečnú .

O pár rokov neskôr vydala Európska lieková agentúra varovanie pred použitým vakcíny Pandemrix ze by mala byt použitá iba v prípade núdze , pretože môže spôsobovať Narkolepsiu u mladých ľudí .

V dnešnej dobe sa už táto vakcína v Európskej únii nepoužíva . Avšak podstatný je fakt ze touto vakcínou ktorú schválila samotná Ema sa stihlo preočkovať v Európskej únii 30,6 milióna ľudí a požívala sa aj na Slovensku . Tuto vakcínu vyrobila známa britská spoločnosť GSK . Aj AstraZenecu vyrobila britská spoločnosť a už od začiatku sú s touto vakcínou iba problémy , nuž uvidíme čo nám este AstraZeneca prinesie ked naša vláda nakontrahovala najviac dávok od tejto spoločnosti . Ale ved čo , hlavne že je schválená Eu.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/235165-zaockovali-sa-proti-prasacej-chripke-teraz-trpia-chorobnou-spavostou/

Pravdou teda je, ze vzhľadom na to že vakcíny boli vyrobené veľmi rýchlo sa vedľajšie účinky pripadne účinky ktoré na našich organizmoch spôsobili vakcíny dozvieme možno až o niekoľko rokov . Faktom však ostáva to , že registrácia alebo neregistracia lieku v Eu liekovej agentúre negarantuje to, že liek nebude mať nejaké negatívne účinky pripadne ze liek je bezpečný . Pre politikov na Slovensku však toto slúži na to aby mohli svoje geopolitické záujmy uprednostňovať pred zdravým svojich občanov preto používajú argumenty o tom ze Sputnik je neregistrovaný liek – toto je hyenizmus aký vidieť málokde , uprednostňovať vlastne predsudky pred ľudmi ktorí umierajú v nemocniciach .

Ak už máte pochybnosti , nechajte aby sa ľudia rozhodli . Ja osobne by som určite uprednostnil Sputnik V ako AstraZeneca už len z toho dôvodu ze niektoré štáty tuto vakcínu nechcú používať preto im ostáva v skladoch . Predsa sa Seliga vyjadril v Nemecku majú plne sklady AstraZenecy lebo ľudia ju nechcú, dokonca ani Francúzi ani Nemci . Ale pre Slovákov je dobrá, ved pre Slovákov odpad dobrý a to čo môže pomáhať to radšej neschválime .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 146087x
Priemerná čítanosť článkov: 3246x

Autor blogu

Kategórie