Založ si blog

Charita začína doma – Charity begins at home

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v našom okolí. V platnosti by mala táto fráza fungovať aj vo vzťahu štátu k svojim vlastným občanom , teda Slovákom .
Martin Daňo vo svojom poslednom videu ohľadom situácie na Ukrajine poukázal na jeden fenomén – a to je tá bezbrehá pomoc Slovákov utekajúcim Ukrajincom . Ono to je pekńe keď takáto myšlienka vznikne sama od seba od obetavých ľudí , pretože si myslím že Slováci sú národ , ktorí sami vo svojej prirodzenosti budú pomáhať ľudom v núdzi .

Vyrušuje ma však, kvikot vládnych predstaviteľov , ktorí sa vyjadrujú ako majú Slováci pomáhať utečencom z Ukrajiny pritom im samotná vláda poskytla podmienky, ktoré odopierala slovenskému ľudu . Ako prvé chcem uviesť , utečencov z ochorením Covid 19 ,,, ja som samozrejme za to, že všetkým chorým ľuďom treba pomáhať , ale ked Slováci choreli na Covid , vláda im pripravovala špeciálnu vec : a to takú, že chceli aby si všetci neočkovaní hradili liečbu sami. Zrazu ked prídu utečenci z Ukrajiny ideme všetkých ošetriť zadarmo , pritom nemajú žiadne zdravotné poistenie, čo premňa osobne nieje žiaden problém , nepáči sa mi však , že najprv štát chcel Slovákov penalizovať za Covid a celu liečbu im chcel nechať hradiť si a zrazu lekári aj štát voči občanom cudzej krajiny idú ošetrovať zadarmo. Nezneuživajme slovo vojna, možno to znie necitlivo, ale aký charakter majú naši vládny predstavitelia , ked občanom ,ktorí každý mesiac posielajú peniaze na zdravotné poistenie chceli dať platiť si liečbu na Covid , čiže odoprieť im zdravotnú starostlivosť a zrazu tu na Slovensku ideme ošetrovať zadarmo, pritom je jasné , že Ukrajina nieje etalónom v zaočkovanosti, takže ma zaujíma , či pred tých neočkovaních nezodpovedních Ukrajincov príde nejaký múdry papaláš a označí ich za dezolátov ako nás, svojich vlastných občanov .

Občanom Ukrajiny ide dať rôzne iné výhody , napr mesto Rožnava ide rozdať utečencom z Ukrajiny 200 tisíc rúšok,pritom dva týždne dozadu si rožňavská chudoba ktorá si išla kúpiť rožky do Teska vyberala rúško so smetného koša . Dvojitý meter znamená teda, že Slovákom a slovenskej chudobe nedáme nič , ale všetkým ostatným dáme zadarmo . Vojna nieje zámienka , lebo vojna je na Ukrajine nie na Slovensku … a chudobní Ukrajinci nemajú za čo utekať.

Dnes sa u nás na strednom Slovensku ubytovali další Ukrajinci , dcéra z mamou a dvoma mačkami , ked vystúpili so svojho nového Golfu , išli sa najesť do reštaurácie , zatiaľ čo niektoré dôchodkyne v našej obci rozmýšľajú či im z dôchodku ostane na to, aby si zajtra mohli ísť kúpiť aspoň rožky .
Ukrajinci utekajúci z krajiny používajú Slovensko väčšinou ako tranzitnú krajinu , všetci ktorých sme zatiaľ stretli išli buď do Nemecka , Poľska , Litvy , ČR atd , do Litvy šli dve Ukrajinky aj z detmi a na Slovensko prišli iba preto, lebo na hraniciach sa menej čakalo . Novinár Martin Dano vo svojom videu spomenul tiež jeden fakt , že utekajú hlavne tí, ktorí na to majú , čiže ozajstná ukrajinská chudoba ostáva doma, pretože nemá za čo utiecť , pýtam sa teda kto pomôže im??

Na markíze 19:08 dávajú príspevok a ukazujú zábery z hraničného priechodu kde išla žena z dvoma detmi, samozrejme nikto nepochybuje nad tragédiou jej osudu , že musela opustiť svoju krajinu atd , na záberoch však mala Iphone13 , myslite si , že táto žena bola odkázaná na nejakú pomoc ?? A čo potom slovenský dôchodcovia , chudobné slovenské rodiny a ľudia ktorí na Slovensku aj vďaka súčasnej vláde chudobnejú ? Tým pomôže kto, ked štát v ktorom nič nefunguje svojim ľuďom nepomôže ale ked sa jedná o Občanov iných štátov to je už iná vec , ale Ved áno tam je predsa vojna , ale tá vojna je tam a oni sú už tu, preto pomoc potrebuju ľudia , ktorí ostali tam a nemajú za čo odísť . Hamburgery na hraniciach nikomu nepomôžu. Samozrejme že neschvaľujem svinstvo , že taxikári na pohraničí zvýšili sadzby , ako vidno nieje charita ako charita .

Ohľadom tohto Vám napíšem este jeden príbeh ktorý sa stal pred vojnou . Na Vianoce u nás bola ubytovaná jedna ukrajinka ktorá cestovala po Európe . Najprv bola v Prievidzi , a chcela sa dostať k nám , tak išla na autobus . Z hotela na stanicu si zavolala taxík . Taxikár ju však oklamal , že do autobusu potrebuje očkovanie a ona vo svojej nevedomosti namiesto 10 eurovej cesty zaplatila taxikárovi 240 euro , pretože ju na Gemer viezol z Prievidze cez Martin . Takže najprv sme každého cudzinca okrádali a toľko mal peňazí ,že si platil taxíky po Slovensku , a zrazu sa tu hrajeme že ideme pomáhať . Nezabudnime si dať popri tej pomocí aj fotky na instagram aby sme si urobili dobrú reklamu ,,, predsa žiadna pomoc , alebo máloktorá je úplne zadarmo .

Slovensk´a vláda ide poslat pomoc na Ukrajinu vo forme zbrani za 11 miliónov EUR , ale ked zdravotníci škriekali, že chcu pridať ,že už nevládzu , tak Matovič plačlivymi očami poznamenal , ale to potom niekomu budeme musieť zobrať . A teraz zoberieme komu? Ked ste rozdali zbrane za 11 mil EUR , tak ste mohli tie zbrane predať a pridať zdravotníkom alebo im ich rozdeliť formou jednorazového bonusu, pretože charita začína doma . Čo keby ste na Ukrajinu miesto zbrani poslali jedlo , ľuďom ktorý to naozaj potrebujú , a nie zbrane ktoré budú slúžiť na zabíjanie , to vás nenapadlo ??

A to nehovoriac o tom, čo bude , ked nám znova stupne cena plynu , cena ropy . Samozrejme Sulik už ide kupovať plyn z USA , ktorí bude drahší , príde niekam do Chorvátska alebo Nemecka na tankeroch a potom ho budú cisterny zvážať na Slovensko aké ekologické , a Slovákom potom poradí , že nemajú kúriť v zime lebo to je nezdravé , pretože plyn pôjde znova hore , to nezaujíma nikoho mi sa máme tak dobre, že nevieme z čoho si kúpime drevo na kúrenie alebo z čoho zaplatíme účty za energie , ale sme tak dobrá krajina , že môžeme rozdávať všetko zadarmo. Ja som za , ale táto vláda by si mala uvedomiť že to boli jej vlastný občania ktorých systematicky dva roky likvidovala a likviduje , preto si treba uvedomiť a táto britská fráza je viac ako aktuálna , že charita začína doma , a potom môže pokračovať aj ďalej .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Buďme proti akejkoľvek vojne

28.02.2022

V súvislosti z udalosťami posledných dní , musím aj ja napísať príspevok ohľadom toho, ako tento konflikt vnímam ja. Odkedy začala vojna na Ukrajine , aj spoločnosť Slovenska sa rozdelila na dva tábory . Každý z týchto táborov rozdelenej spoločnosti je vo svojej podstate proti vojne . No jedna strana drží palce a podporuje Ukrajincov a Ukrajinu a druhá strana je na Strane [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 145550x
Priemerná čítanosť článkov: 3234x

Autor blogu

Kategórie