Založ si blog

Tak keď to nefunguje tak to treba vymeniť

Ono sa to dá niekedy teoreticky aj opraviť, ale tam by musel byť predpoklad , že to po- oprave bude fungovať. Lenže ak niečo systematicky a pravidelne nefunguje a sústavne zlyháva tam už to asi treba vymeniť, pretože keď sa Vám každý mesiac pokazí práčka nebuďte sa Vám už chcieť ju stále opravovať ale kúpite si novú , alebo vymeníte opravára a možno ten vymenený to opravý tak aby to aspoň na nejaký čas fungovalo. Na nejaký čas píšem preto, lebo mám veľké obavy z toho či je vôbec možné aby ktokoľvek z politikou resp politických strán súčasnosti mohol viest Slovensko tak aby tu bol konečne poriadok .

Najhoršie však je to, že na Slovensku sa do politiky dostávajú kariéristi namiesto odborníkov – podnikatelia a kadejaké iné indivíduá pri ktorých je veľmi otázne že prečo majú vôbec ambície do politiky ísť a podieľať sa na vedení štátu . Ak milionár príde do politiky nieje možné aby to myslel úprimne a pre ľudí a tobôž nie aby obyčajným ľuďom rozumel . To je ten paradox , že súčasná najväčšia koaličná strana ma názov obyčajní ľudia a Marovičova manželka na účte 18miliónov v krajine kde ľudia rozmýšľajú ako vyžijú do ďalšej výplaty pripadne pred výplatou zapisujú v obchode lebo už im ostala nula. Takéto situácie v živote človek , ktorý ma na účte 18milionov EUR a predpokladajme že aj viac, nikdy nemôže pochopiť, ako sa v Slovenskej republike môže cítiť obyčajný človek . Politik by mal byť blízko ľuďom , od ľudí dostal mandát preto by ich mal reprezentovať , pracovať pre nich, pracovať pre ľudí – ved predsa to je ta úmera. Ľudia si zvolia reprezentantov na základe dajme tomu ich politického programu a následne ich reprezentanti budú zastupovať v parlamente za 5tisic + EUR mesačne . To je odmena za to, že ich majú reprezentovať resp napĺňať požiadavky a predstavy ľudí o tom aby sa v krajine vytvorila spravodlivá a životaschopná spoločnosť postavená na pevných základoch a na určitých istotách .

Ak zamestnanci poverení ľudmi nedosahujú požadované výsledky , nesplnia sľuby , nepracujú pre ľudí , proste nefungujú treba ich vymeniť . Ked sa predavačka v Kauflande bude ulievať no tak ju proste vyrazia . Nikto jej nebude tolerovať to že zle reprezentuje ich firmu a neplní nároky zamestnávateľa . Vyrazia ju lebo jej tých 700 euro čistom za tu muklačinu platiť nebudú pretože nedosahuje požadované výsledky . A teraz sa nad tým zamyslime , ten čo zarába 5tisic + mesačne by mal tie výsledky dosahovať pretože to nieje 700 euro v Kauflande , a okrem iného ak by hajzelbaba neumyvala záchody na stanici tak by prišla aj o tých 350 mesačne lebo by ju vyrazili, a vy ? Vy beriete 5K mesačne zatiaľ co ľudia nemajú z čoho žiť a za rok ste z tejto krajiny spravili chliev . Ak by zamestnanec akejkoľvek firmy svojou nedbanlivosťou zabil iného človeka tak by ho vyrazili a zrejme by skončil este aj v base . A vy? Na Slovensku mame 9tisic mŕtvych na Covid z dôvodu vášho nezáujmu a amaterizmu a ďalej si sedíte na Vaľove a beriete plat 5K mesačne , nikto vás nevyrazil ani nesedíte v base . Kde to teda vlastne žijeme ??? Na Marse alebo kde?

Poďme však este raz a naposledy prebrať tie vaše Covidy. Ďalej sa už k tomu nebudem vraciať. Pellegrinimu hovoríte že on sa chváli tým že zvládol pandémiu a že to bola brnkačka dnes to Sulík povedal v TV. Nuž podľa modelu akým vládne táto vláda keby tam nebol Pellegrini ale Sulik tak by sme z veľkou pravdepodobnosťou mali tých 9tisic mŕtvych už v prvej vlne pretože by sa na to vysrali už vtedy . Ja niesom volič pána Pellegriniho ale jedno mu nemôžem vytknúť , samotná logika nech by som toho pána nemal akokoľvek rád by mi to nedovolila a to je fakt , že to čo urobil on ešte predtým ako sa u nás objavil prvý prípad Covidu zachránil Slovensko, teda aspoň do doby ked neprišla druha vlna . Všetci politici novej koalície sa zviezli na tom čo urobil on a keď prišiel rad na nich , keď oni mali ukázať ich schopnosti a na základe skúsenosti pripraviť sa na druhú vlnu ich výsledok práce vidíme v tom , že dnes tu máme 9tisic mŕtvych a číslo stále narastá . Totižto všetci dobre vieme , že ked prišiel Covid nikto to nepoznal , Smatana a kadejaké iné preludy básnili o kolektívnej imunite , pamätám si ako to ospevoval aj moderátor Kováčič a dnes rok od vypuknutia pandémie sme zistili že kolektívna imunita nezabrala nikde, ani vo Švédsku. Samotný Johnson čo to chcel spraviť sa neskôr ospravedlnil , a naši analytici hovorili o premorovani aby náhodou neutrpela ekonomika – peniaze sú viac ako ľudia aj ked faktom je ze tie peniaze tvoria ľudia ktorých ste chceli nechať na pospas osudu. Keby tam bol v tom čase Sulik nemusíme ani hádať ako by to cele dopadlo. Bergamo by bola len taká prechádzka ružovou záhradou . A prečo vtedy Pellegrini všetko zavrel ako prvý ? No lebo to tak doporucovali Číňania ktorí s tým mali najviac skúsenosti . V konečnom dôsledku ázijské krajiny sa s tým vysporiadali najlepšie , a naši odborníci cely čas kopírovali opatrenia z iných Eu krajín a Británie . Aby sme Británii liezli do riti tak sme im sem povolili cestovať zatiaľ čo oni nám v tom istom čase dali ban (zákaz ) cestovať k ním pretože sme boli pre nich rizikovou krajinou. No a teraz sa čudujeme že prečo tu máme rozlezenú britskú mutáciu.

O liečbe a tých protokoloch netreba ani ďalej hovoriť , jedine co tam je napísané je remdesivir a kortikosteroidy a este zopár nejakých liekov . A lekárov čo spomenú aj iné možnosti liečby označujete spoločne z médiami za konšpirátorov . Dnes som čítal protokol resp článok o tom akými liekmi sa lieči napríklad v Číne , áno aj tam je to lepšie ako u nás . Dnes padol v diskusnej relácii taký výrok v súvislosti z celoplošným testovaním – že prečo Rakúšania , Nemci netestuju celoplošne ale iba ohniska no a nejaký politik z koalície povedal : no ale Slovensko je malá krajina tu sa dalo testovať všetkých celoplošne , tak potom ked iné štáty vedia zabezpečiť ľuďom kvalitnú liečbu a experimentálne lieky tak treba ten vzorec použitý vyššie aplikovať aj na slovenské nemocnice a prístup k liečbe Covidu u nás , sme malá krajina tým pádom vieme ľuďom zabezpečiť kvalitnú liečbu – len to by sme museli najprv chcieť ľuďom zabezpečiť kvalitnú liečbu. Ja si osobne myslím že na Slovensku nevedia poriadne ovládať ani tie ventilátory pretože na to nemajú personál ,‘ktorí by to zvládol . Neviem štatistiky ale dám ruku do ohňa , že na Slovensku je percento úmrtí ventilovaných pacientov oveľa vyšší ako v iných krajinách . Milióny idu na antigenové testy ale na kvalitne lieky nedáte ani vyndru.

Ivermektin , podľa viacerych štúdii pomáha , minimálne pri jeho podaní nieje co stratiť , alebo bude niekto riesit či ho náhodou neboli bruško ? A keby si mohol vybrať ci zoberie ivermektin alebo skončí niekde na pľúcnej ventilácii tak čo si asi vyberie hm?

Ale papalašstvo povie nieje dôkaz , nieže nieje dôkaz , niesu lieky . Najprv ste sa do TV sťažovali , že Kičura mal prázdne sklady a dnes ľudia musia zháňať Ivermektin v Rakúsku a ked si ho nedajbože objednajú cez internet tak im ho zastavíte na hraniciach . Okrem toho ako má predpísať obvodný lekár ivermektin pacientovy niekde na východnom Slovensku alebo na strednom Slovensku ked ho nebude vedieť v lekárni kúpiť ? Akú to má logiku ? Ivermektin sa podáva pri ľahkých stavoch aby zabránil ťažkému priebehu , môže ale nemusí no a kým si niekto ten liek vôbec zoženie tak už možno bude dávno ležať v truhle . Totižto fakt je ten že obyčajný človek si ho nevie zohnať a tým pádom nemá prístup k lieku ktorý mu môže zachrániť život .

Takže suma sumárum , ked sa sťažujeme na základe toho čo hlásia iné štáty napr ohľadne vakcíny AstraZeneca že je nebezpečná tak poviete niesu dôkazy , úmrtia nesúvisia z vakcínou lebo niesu dôkazy, ale už je nakúpená tak s ňou ďalej budeme očkovat, čo tak AstruZenecu otestovať na myšiach a potkanoch ako Sputnik?? A prečo nie? Aspoň by sme mali možnosť vidieť či to tie myši a potkany prežijú ale to už by nebola senzácia , senzácia by bola keby myši a potkany zdochli po podaní Sputnika to by Remišová zažívala orgazmy . Ale tu treba poznamenať ze niesu dôkazy tak je to stále dobre a bezpečne aj napriek tomu ze veľa krajín hlási problémy a na druhej strane niesu dôkazy že ivermektin pomáha -tie dôkazy sú resp predpoklad boli už robené aj štúdie no a keďže niesu dôkazy prečo by sme mali taky liek priviezť a dať možnosť ľuďom rozhodnúť sa resp dať možnosť ich obvodným lekárom predpísať ten liek . Predpotopná lenivá šlendrianska banda, keby tu nebola žiadna vláda a stať by riadili smetiari nebolo by teraz to čo sa tu deje a poviem Vám prečo – lebo niekedy treba používať aj zdravý rozum a úsudok tobôž ked sa stať pasuje z vírusom ktorému este ani teraz veda poriadne nerozumie .

Posledná vec, ktorú chcem napísať je to, že pozrime sa napríklad na aktuálne opatrenia . Tak moja svokra bola pozitívne testovaná na antigenovom teste. Býva v obci , v tejto obci žije asi tak 500ludi. Táto obec je relatívne odrezaná od sveta , doteraz tam pomaly nič nebolo , ale svokra posledné týždne okrem toho ze bola v potravinách z rúškom , bola aj u lekárov v okresnom meste . Pán múdry prevdzelaný Mikas z 500 tisíc titulmi ( neviem ak má človek toľko veľa titulov ci ešte môže byt odborník ,totižto ide o to že človek ma určitú kapacitu mozgu a všetko sa naučiť nedá jedine tak že jedno je na úkor druhého ,odborník na všetko Mikas ) dal do vyhlášky to a to už je dlhodobo – že osoba pozitívna na Covid môže pracovať ak nevykazuje príznaky – to znamená, že lekári môžu ordinovať pozitívny ak mu to zamestnávateľ nariadi a tiež je to další jasný dôkaz toho že na celoplošnom testovaní nás možno strážili pozitívny vojaci , personál , kontrolujú nás možno pozitívny policajti nikto nevie a nikdy to nebudeme vedieť ani dokázať – zase sme pritom nieje dôkaz nieje sa na čo sťažovať ale už iba samotný fakt že je takéto niečo možné svedčí o tom že toto čo sa tu deje nieje normálne. No a tam sa zrejme nakazila aj svokra u lekára . Odporúčam každému nech preloží vyšetrenia a všetko pretože jedno z najnebezpečnejších miest je v dnešnej dobe nemocnica a lekár to je holý fakt žiaden vÝmysel tobôž ked ma legálne mikasovou vyhláškou a štátom povolené pracovať.

Další fakt je Kovid linka – ad 1 na stránke úradu verejného zdravotníctva je národné číslo kovid linky a ďalšie linky regionálnych úradov verejného zdravotníctva ktoré údajne fungujú nepretržite . Keďže som nerozumel opatreniam zavolál som teda na národný regionálny úrad – tam mi oznámilo ze linky sú vyťažené a zrušilo ma 2x , tak som zavolal na linku do Banskej Bystrice – vypnutá , na linku do Rožňavy – vypnutá , na linku do Košíc – vypnutá , na linku do Lučenca – zverejnené tri mobilné čísla – všetky zvonili ale nikto nezdvihol a nakoniec som sa dovolal do Rimavskej Soboty . Takže teda takto fungujú nepretržite linky na Slovensku . Dobre poďme ďalej , pýtal som sa ako to je z karantenou pozitívnych osôb : v Rimavskej sobote mi povedali jedno , na kovid linke národnej povedali druhé .

Pýtal som sa teda na karantenu pre ľudí čo žijú s pozitívnou osobou . A odpoved Rimavska Sobota znela : všetci musia ostať doma 14 dni. Na národnej kovid linke povedali všetci musia ostať doma ale ak je to nevyhnutné svokor mal negatívny test môže ísť do obchodu nemal by ale môže ísť lebo Sak sa preukaze negatívnym testom . Takze on vlastne ak ho nezachytil test a je náhodou pozitívny môže ísť do obchodu lebo na negatívny test pritom na neho platí karanténa lebo žije v jednej domácnosti z pozitívnou osobou . Bum a sme doma a teraz si pozrite co je napísané v opatreniach na gov. Sk . Na jednej strane je tam napísané že osoby , ktoré boli v kontakte s pozitívnou osobou musia byť v 14 dňovej karanténe a následne je tam napísané ak žijete s osobou , ktorá bola pozitívne testovaná a vy ste negatívny a nemáte príznaky nemusíte byť v karanténe . Asi sa mi sníva , normálne si môžeme vybrať co sa nám lepšie hodí ,,,,na toto potrebuje mať človek 500tisic titulov , aby toto vymyslel:


A ešte k tomu vírusu. Obvodný lekár môže rozhodnúť že po 14 dňoch konči pozitívne testovanej osobe karanténa takze môže ísť bez ďalšieho testu do ulíc ako negatívna , pravdou však je, že sú prípady kedy osoba pozitívne testovaná bola infekčná aj 20 dni , takže zdravý ľudia sa musia chodiť testovať každý týždeň údajne dobrovoľne zabudli ste však poznamenať ze ak nepôjdu na test nebudú si môcť vybaviť dôležité veci na inštitúciách , nepustia ich do banky na poštu atd , ale pozitívne testovaná osoba môže po 14 dňoch bez ďalšieho testu kľudne ísť do ulíc pričom nikto nevie ci je táto osoba este infekčná alebo nieje , to že nieje to je iba predpoklad ale predpoklad nemusí byť pravdivým no a na to tiež nemáme žiaden dôkaz že to tak môže byť neviem kedy vznikla takáto forma myslenia ľudí v spoločnosti – nemáš žiaden dôkaz tak to neexistuje ale evidentne to spoločnosti neprospieva. No a to je asi tak všetko z toho cirkusu čo sa tu deje . Je to nenormálne a poviem Vám podľa mna je ľuďom úplne jedno či je alebo nieje vo väzbe Jankovska alebo Makoó ked im umierajú rodinný príslušníci na Covid iba preto lebo ste sa ako vláda doslova a dopismena na ľudí vysrali . Rozdelte si tie tisíce ľudí na tie vaše ministerstvá pretože všetci svojim správaním a nečinnosťou ste sa pričinili k stavu aký momentálne je . Podľa dnešných prieskumov vyše 80% ľudí tejto vláde nedôveruje , to znamená že ked je niečo nahovno už na 80% to už ako keby ani nebolo . Čo jedine ostáva urobiť pri takomto výsledku . Už iba hanba by vás mohla fackovať a na základe toho by ste mali odstúpiť sami lebo ja neviem aký musí byť človek úbožiak na to postaviť sa pred ľudí z vedomím že ho 80% ľudí neznáša a este moralizovať a bľabotať a stať si za tým že toto je vlastne super vláda . Tu nemajú dôveru samotné bezpečnostné zložky štátu . Tu nemá dôveru už nič , a horšia vláda ako je táto nebola asi nikdy , ani v Zimbabwe a nemôže za to ani Fico ani Kotleba .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 145576x
Priemerná čítanosť článkov: 3235x

Autor blogu

Kategórie