Založ si blog

Sputnik V nieje schválená vakcína ale Pandemrix bola pani Remišová

Veľmi stručne by som chcel napísať svoj názor ohľadom momentálnej situácie k pandemii Covid 19 na Slovensku. Niektoré politické kapacity systematicky bojujú proti tomu, aby sa na Slovensku používala vakcína proti ochoreniu Covid 19 z Ruska – Sputnik V . Ich argument znie že, je to neregistrovaná vakcína v Eu , európskej liekovej agentúre. To je argument niektorých členov vlády pre to aby radšej na Slovensku zomierali ľudia ako by mali dostať vakcínu z Ruska .

Tu už evidentne nejde o účinnosť s bezpečnosť vakcíny ale o geopolitické názory. Bohužiaľ je veľmi smutné ak pričetný človek dáva prednosť svojim predsudkom a geopolitickým preferenciám ako životu svojho spoluobčana. Toto je tak smutná realita že niekedy ani neviem ako sa k tomu vyjadriť.

Prvú nádej vzala ľuďom Hydra Remišova , jej išlo asi celý čas o to, že jej vadilo že na Slovensku sa bude očkovat neregistrovanou vakcínou Eu to bol jediný dôvod – údajný ved všetci vieme že ta registrácia v prípade Ruskej vakcíny môže trvať mesiace.

Poďme však k ďalšej veci – možno pred rokom a pol sme mohli vidieť vo verejnoprávnej televízii príbeh rodičov ako robia zbierku pre svojho ťažko chorého chlapca , ktorý pomaly umieral a jedinou jeho nádejou bolo podanie lieku z USA . Kvoli záchrane jeho života sa zbierali ľudia na Slovensku pretože jeho rodičia potrebovali vyzbierať niečo cez 1 milión EUR aby mohli podstúpiť liečbu jediným liekom ktorý dával chlapcovi nádej, inak by zomrel . Samozrejme tento liek z USA tiež nebol schválený Eu liekovou agentúrou, prečo sa vtedy neozvali múdre hlavy ako RemišovÁ a spol.

Ďalšia vec , ktorú chcem spomenúť je to , že napríklad pred voľbami pri politických diskusiách sa vyjadrovali terajší členovia vládnej koalície tak, že koľko kvalitných liekov proti nádorovým ochoreniam ktoré sú dostupné vo svete , niesu schválené buď EU liekovou agentúrou alebo SUKL. Prečo potom doteraz dodatočne tieto lieky na ktoré sa odvolávali vtedy SUKL doteraz neschválil ?

To čo nám tu predvádza pani Remišová to je naozaj hanba, Slováci sú vlastne ľudia ktorí nemajú vlastne právo dostať sa k účinnej vakcíne – ľudia v iných krajinách ako je Argentína , Srbsko ,Maďarsko , krajiny Afriky ,Mexiko očkujú Sputnikom. Na Slovensku nemame vakcíny tak rušíme vakcinačný plán resp ho prerušujeme a umierajú nám tu ľudia . Sú Slováci menej ako občania iných krajín , ktorým vláda bola schopná zabezpečiť dostatočný počet vakcín . To nieje chyba ľudí ktorí na to doplácajú ale chyba tohto bezprávneho štátu .

Ako poslednú vec chcem spomenúť vakcínu ktorá bola používaná proti chrípke . Volala sa Pandemrix a bola schválená Eu liekovou agentúrou v roku 2008. Táto vakcína bola schválená Eu liekovou agentúrou . V Európskej únii ňou bolo zaočkovaných proti chrípke 30,8 milióna ľudí . Európska lieková agentúra označila tuto vakcínu ako bezpečnú .

O pár rokov neskôr vydala Európska lieková agentúra varovanie pred použitým vakcíny Pandemrix ze by mala byt použitá iba v prípade núdze , pretože môže spôsobovať Narkolepsiu u mladých ľudí .

V dnešnej dobe sa už táto vakcína v Európskej únii nepoužíva . Avšak podstatný je fakt ze touto vakcínou ktorú schválila samotná Ema sa stihlo preočkovať v Európskej únii 30,6 milióna ľudí a požívala sa aj na Slovensku . Tuto vakcínu vyrobila známa britská spoločnosť GSK . Aj AstraZenecu vyrobila britská spoločnosť a už od začiatku sú s touto vakcínou iba problémy , nuž uvidíme čo nám este AstraZeneca prinesie ked naša vláda nakontrahovala najviac dávok od tejto spoločnosti . Ale ved čo , hlavne že je schválená Eu.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/235165-zaockovali-sa-proti-prasacej-chripke-teraz-trpia-chorobnou-spavostou/

Pravdou teda je, ze vzhľadom na to že vakcíny boli vyrobené veľmi rýchlo sa vedľajšie účinky pripadne účinky ktoré na našich organizmoch spôsobili vakcíny dozvieme možno až o niekoľko rokov . Faktom však ostáva to , že registrácia alebo neregistracia lieku v Eu liekovej agentúre negarantuje to, že liek nebude mať nejaké negatívne účinky pripadne ze liek je bezpečný . Pre politikov na Slovensku však toto slúži na to aby mohli svoje geopolitické záujmy uprednostňovať pred zdravým svojich občanov preto používajú argumenty o tom ze Sputnik je neregistrovaný liek – toto je hyenizmus aký vidieť málokde , uprednostňovať vlastne predsudky pred ľudmi ktorí umierajú v nemocniciach .

Ak už máte pochybnosti , nechajte aby sa ľudia rozhodli . Ja osobne by som určite uprednostnil Sputnik V ako AstraZeneca už len z toho dôvodu ze niektoré štáty tuto vakcínu nechcú používať preto im ostáva v skladoch . Predsa sa Seliga vyjadril v Nemecku majú plne sklady AstraZenecy lebo ľudia ju nechcú, dokonca ani Francúzi ani Nemci . Ale pre Slovákov je dobrá, ved pre Slovákov odpad dobrý a to čo môže pomáhať to radšej neschválime .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 145557x
Priemerná čítanosť článkov: 3235x

Autor blogu

Kategórie