Založ si blog

Nový subvariant Omicronu a Legvarskeho OP+

Včera večer vyšiel v Jerusalem Post článok o tom, že v Izraeli objavili nový subvariant mutácie Omikron s názvom BA2. Tento subvariant je podľa článku nejaký druh zmutovaného Omikronu , ktorý ma viac mutácii ako pôvodný Omikron , preto sa predpokladá , že bude infekčnejší ako klasicky Omikron. Či bude táto nová mutácia Omikronu aj nebezpečnejšia pre človeka sa zatiaľ nevie. Zároveň minister zavádza na Slovensku režim OP+. Teda dve dávky zrazu nestačia , treba aj tretiu. Paradoxom však je, že ŠUKL sa vyjadril a média to publikovali , že dve dávky vakcíny sú stále vysoko účinné aj proti variantu Omikron a predstavujú vysokú mieru ochrany pred hospitalizáciou . Je jasné, a už o tom nikto nepochybuje , že človek s troma dávkami sa stále môže infikovať Omikronom a môže ho aj roznášať . Načo je teda opatrenie OP+? Nieje to len iba akýsi blud , nezmysel ktorého podstatou je nahnať ľudí na očkovanie ? A nieje tragédia , ked vláda nátlakom núti ľudí očkovat sa ?
Ak teda bude nejaké zariadenie plné ľudí so statusom OP+ znamená to, že títo ľudia nemusia mat test na vstup do tohto zariadenia , ale ľudia z dvoma dávkami musia. Faktom však je , že v tomto prípade budú ľudia z dvoma dávkami bezpečnejší pre svoje okolie pretože musia mat pred vstupom do zariadenia z režimom OP+ urobený test . Zamestnanci však očkovanie mat nemusia ale musia preukázať svoju bezinfekčnost tak , že sa dajú testovať minimálne dvakrát do týždňa . Zamestnávateľ im to musí hradiť , teda mal by. Zamestnanec teda pôjde do práce zdravý pričom zákazník so statusom OP+ ho kľudne môže ohrozovať pretože nikto nebude vedieť či práve táto osoba nieje šíriteľom vírusu . Toto je nonsenz a dno amaterizmu aký mohla dosiahnuť táto vláda . Nemá to žiadnu logiku a jednoducho to prekračuje hranice zdravého rozumu . Popri týchto všetkých nezmyselných restrikciách a zákazoch však Minister Grohling nevidí dôvod na zatváranie škôl , pričom pripúšťa , že možno sa školy budú zatvárať vzhľadom k tomu, že Omikron je veľmi rýchlo sa šíriaci variant . Faktom je , že v školách sa prenášal ten virus medzi žiakmi počas kazdej vlny , ked boli školy otvorené . Potom zmysel nechať otvorené školy a zároveň rozdeľovať ľudí dnes už na tri kategórie občanov ktorí majú zakaz vstupu do prevádzok podľa počtu ockovacich dávok je podľa môjho názoru trestným činom . Ak vláda ktorá hovorila pred voľbami o spravodlivosti , pácha trestnú a protiústavnú činnosť na dennej báze , znamená to, že predvolebná kampaň týchto strán bola len marketingová stratégia postavená na klamstvách . Čo pozitívne nám priniesli ked každý rezort protestuje proti ich novým zákonom ? Ale ano stačí povedať lebo Fico, to je dostatočný argument na to, aby slovenský občan ostal ticho.
Aby sme sa však dostali k záveru tohto všetkého , vláda znova pripravila vhodne podmienky na to, aby nás tu znova zamorila Omikronom. A pýtam sa prezidentky teda : kde je ta kolektívna imunita o ktorej ste klamali národ ? A v ktorej krajine doteraz tu kolektívnu imunitu dosiahli ak ste teda o nej pred národom hovorili ?

Posledná vec ktorú chcem spomenúť je Hegerovský a koaliční drist o zodpovednosti očkovaních . Posledná informácia o Omikrone na Slovensku bola o tom , že z cca 26 pozitívnych na variant Omikron bolo asi 6 neočkovaních a zvyšok očkovaní, to znamená , že vďaka nezodpovednému správaniu očkovaních tu máme 3 x toľko pozitívnych na Omikron ako neočkovaních . To nieje všeobecná štatistika , toto je len obraz toho ako sa zaočkovaní zodpovední ľudia správajú v spoločnosti a vďaka tomu ich spravani na to doplácajú ľudia , ktorí zomierajú v nemocniciach . A argument očkovaneho jedinca je: nech mi nezaberá lôžko v nemocnici !!! Nuž zrejme si zabudol uvedomiť , že v tej nemocnici je možno preto , lebo on zaočkovanec si lozil s Covidom po Slovensku a šíril ho bez príznakov a ked chodil na verejne podujatia tak da nedal testovať . Preto blaboly o zodpovednosti očkovaních sú len dristy hodné úrovne Hegera a tejto vládnej koalície .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 144596x
Priemerná čítanosť článkov: 3213x

Autor blogu

Kategórie