Založ si blog

Najprv sme spoločne tlieskali a dnes sa nenávidíme

Presne vtedy ked tam Pellegrini sedel ako premiér a v televíznych novinách hlásili v ktorých krajinách sa vyskytli prvé prípady Covidu a iba sme čakali kedy vírus príde aj k nám , presne vtedy to celé začalo. Aj ked niesom Pellegriniho volič treba uznať , že vďaka nemu Slovensko zvládlo prvú vlnu tak ako ju zvládlo . Bez ohľadu na jeho kauzy a kadečo iné, na čele štátu stál rozhodný muž , ktorý po porade z odborníkmi zaviedol také opatrenia vďaka ktorým sme prvú vlnu nezažívali to, čo zažívali krajiny ako Taliansko, Británia , Španielsko a podobne .

Na balkónoch sme tlieskali zdravotníkom, ďakovali sme , vtedy sme boli este hrdý a spolu. Tešili sme sa so správ Sabaku ked sa vyliečili prvý pacienti . A potom prišla nov´a vláda .

Už sa netešíme z ničoho pretože nieje z čoho sa tešiť . Za ten čas , čo sú tu títo bojovníci proti mafii sme ako spoločnosť a občania jednej krajiny , ako komunita ľudí na lokálnej alebo celoštátnej úrovni klesli na také dno že už sa nerozdeľujeme na rómov a neŕomov, východniarov a záapdniarov ale na očkovancov a neočkovancov . Na Slovensku už je tak´a hlboká spoločenská kríza , že samotné rodiny sa začínajú hádať a rozdeľovať . Tento štát a súčasná politická toaleta zničila aj tie posledné hodnoty medzi ľudmi .

Média na začiatku písali články o tom , ako kto povedal že pandémia by nás mala ako spoločnosť posilniť . Mali sme si uistiť hodnoty , držať spolu . Kam sme sa to dopracovali ?

Dopracovali sme sa do stavu , že sa delíme na základe toho, či si niekto dal vakcínu alebo nie . Neočkovanim s Covidom prajeme v diskusiách smrť udusením . Pýtam sa , až do akého morálneho lajna sme sa to dostali ?? Ľudia ktorých poriadne neliečia v nemocniciach , opatrenia ktoré nefungujú , zákazy príkazy a nakoniec vystúpi pred kamery premiér Heger a moralizuje o tom , kto je v tejto spoločnosti zodpovedný a kto nie . Ďakuje jednej skupine ľudí , iba preto lebo si dali vakcínu a dalších dehonestuje , pritom XY z tých ,ktorým odopiera základne ústavne práva a ktorí ho volili niesu zaočkovaní. Aj oni sa skladajú na vaše platy . Aká to drzosť s amorálnosť . Zakázali ste rodinám sa stretávať ma Vianoce , hlavne že Kollár si presadil otvorené vleky. Režim OTP v autobusoch znamená , že ockovaní bezpriznakový v MHD nakazia zdravých – len oni si budú musieť za ten Covid čo niekde schytaj´u zaplatiť antigenový test . Toto je realita Slovenska dnes .

Oklamali ste ľudí , hlavne starších . Môj svokor zaočkovaný dvoma dávkami , odkedy sa zaočkoval nevládze v práci , lebo ho všetko zrazu bolí. Nie nieje to kvôli vakcíne to je vekom , tak by mu povedali, hlavne že doteraz žiadne problémy nemal . Ale oklamali ste aj jeho lebo žije v ilúzii že on ako očkovani nemôže kovid ani dostať a ani ho prenášať . A nieje jediný dôchodca ( ktorý musí pracovať aby sa uživil ) čo si toto myslí. Cez víkend šiel k svojej druhej dcére – do domácnosti kde boli všetci v karanténe lebo mali pozitívny PCR test na Covid – posedel si tam hodinku možno dve – ved je očkovaní jemu sa nič nemôže stať, a po tejto návšteve , sa vrátil domov kde ho čakala 64 ročná neočkovaná manželka a jej brat vyše 70 ročný pán z rôznymi komorbiditami. Ale šak svokor nerobil nič , predsa mu jasne povedali že on Covid prenášať nemôže . Toto sa stalo v sobotu . V pondelok šiel do práce , v utorok chcel prísť k nám na návštevu . Odmietli sme ho . Skúste si predstaviť ten pocit ked musíte povedať rodine že nemôže k Vám prísť ,, ale on nevedel prečo ved jemu nič nieje , on je očkovaní. Koľko ľudí ohrozil vďaka dezinformáciám ktorými ho nakŕmili tieto obludné stvorenia ? Je to desivá skúsenosť , a este desivejšie je na tom to, že takto funguje veľa ľudí v tejto krajine . A to všetko iba preto , že táto vládna chamrad akurát tak všetkých oklamala. Všetkých do jedného , bez rozdielu statusu – očkovaný/ neockovaný oklamali všetkých do jedného . To len mi ľudia sme ostali v tej ilúzii a neprestali sme sa deliť ale rozdeľujeme sa ďalej a čím viac a viac .

Pár premúdrelcov a akože vzdelancov tu múdruje o plných nemocniciach a bluzni o tom , že on nebude mat voľne lôžko . Len on do nemocnice ani nepojde , tak o akom lôžku hovorí ? Nátlak sa stupňuje pretože počúvame vyhrážky o tom, že si budeme platiť hospitalizaciu na Covid oddelení . Moralizuje o tom Ciganiková , Šeliga a spol – obludy v ľudskej koži , v poriadku páni – tak nám občanom dajte také platy ako máte aj vy a mi si kľudne tu prípadnú hospitalizaciu na Covid potom zaplatíme , ľahko sa hovorí takým ľuďom čo si nevedia predstaviť z akými problémami obyčajný ľudia žijú.

V tejto krajine je kopec ľudí v existenčnej kríze , počítajú každú korunu , rozmýšľajú nad samovraždami lebo nemajú žiadne vyhliadky do budúcnosti . Chudobní sa dostávajú do este väčšej chudoby a bohatí bohatnú . A nikoho nezaujíma či niekto je alebo nieje zaočkovaný . Doplácajú na to úplne všetci , tak prečo potom toľko nenávisti ?

Nalejme si čistého vina , a bez ohľadu na svoj medicinsky status si položme otázku – dokedy chceme ako spoločnosť takto fungovať a čo nám táto vzájomná nenávisť prinesie do budúcnosti ?? V čom budeme ako národ napredovať , ked už teraz si jeden druhému prajeme smrť a podporujeme , verejne podporujeme segregáciu obyvateľstva ktorým odopierame základne ľudské práva.

Páni poslanci , to sa ani trocha nehanbíte , za to, čo ste v tejto krajine za zlo narobili ? Ľudskosť sa úplne niekam vytratila . Stará žena si pýta a prosí v stánku predavačku o pohár vody lebo jej príšlo špatne – nedali jej lebo je Covid a ona preberá tovar . To takto funguje v tej západnej spoločnosti si myslite ? Alebo kam nás vlastne chce toto bezduché myslenie dostať ? Kedy budeme znova tlieskať tým čo si to naozaj zaslúžia a kedy dáme zbohom tým čo nás tu už vyše dva roky likvidujú ako ľudí , ako občanov , ako rodiny ako komunity a ako jeden národ, občanov jednej krajiny ,ktorí bez ohladu na medicinsky status – očko/neočko sa snažia budovať lepšie zajtrajšky pre naše Slovenské deti .

Sorry za chyby , preklepy , píšem to z tel a nekontrolujem po sebe lebo podstatný je obsah , formu riešiť až tak netreba , načo —- pekný obal síce predáva ale existujú aj škaredé modelky . Matovič a spol nám to previedli dokonale , tak sa dostali k moci , všetko bolo tak krásne a spásonosné, že im to pol národa zhlto aj z navijakom a teraz nám ostali akurát tak oči pre plač . Už stačí len tetovaním očíslovať nás čo máme iný názor, postaviť plot a všetkých nás z iným názorom nahnať do barakov. Toto už raz bolo a ľudia trpeli , len aj t´Ých nesmrtelnikov z odznakmi Tottenkopf raz čakalo finále .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 145517x
Priemerná čítanosť článkov: 3234x

Autor blogu

Kategórie