Založ si blog

Bojovníci proti Covidu na Slovensku

Povodne som nechcel písať na tému Covid19 už nič avšak nedalo mi to a musím vyjadrit svoj postoj k tomu co sa tu deje. Bude to veľmi stručne a snáď to pochopí aj človek ktorý si este stále mysli a verí tým bohapustým bludom ktoré nám podsúva súčasná vláda o tom ako sa oni strašne ale strašne snažia bojovať proti Covidu.

Je zarážajúce koľko odborníkov z rôznymi titulmi bolo podpísaných pod Covid automat. Este zarážajúcejšie je ze , toľko odborníkov ktorí tento Covid automat vytvorili doteraz nevytvorili úplne nič. Načo sú nám potom odborníci – lekári ktorí doteraz teda od februára 2020 alebo kedy to k nám zavítal Covid nevymysleli úplne nič . Začínam si myslieť a prikláňať sa k názoru , že možno upratovačky by vedeli vymyslieť lepší a efektívnejší pandemický plán ako odborníci ktorí sa podpisujú svojim menom pod opatrenia ktoré v súvislosti z bojom zavádza naša súčasná vláda .

O tom že idú preočkovať najväčšiu časť populácie kontroverznou no zároveň najlacnejšou vakcínou na trhu som písal minule ( Cibulkova určite dostala tu drahšiu aj ked na ňu nemala nárok ) ale neviem pochopiť jedno . Čína porazila Covid tak , ze v čase ked začali narastať prípady Covidu všetko zavreli . Tak isto postupoval aj Pellegrini v čase ked sa na Slovensku Covid objavil prvýkrát . To ze zavrel letiska, hranice atd to bol prvý a posledný normálny krok na Slovensku v súvislosti z bojom proti ochoreniu Covid 19.

Rovnako postupovali aj iné ázijské krajiny, ktoré od začiatku teda od vtedy kedy sa vyskytli prvé prípady masívne testovali a dohladavali kontakty pričom svojou proaktívnou činnosťou potlačili šírenie vírusu . Ľudia boli motivovaný preto sa správali zodpovedne . Ľudia, ktorých pandemia odstavila od prace alebo biznisu dostali podporu od štátu , aj to ich motivovalo v tom aby boli zodpovední , pretože vedeli že v prípade núdze sa o nich štát postará . Karolovi z HongKongu bolo jedno ze musí mesiac sedieť doma aj z manželkou a deťmi ked vedel ze mu na účet príde suma ktorá je porovnateľná z ich zárobkom . To znamená ze ľudia v iných štátoch nemuseli riesit dilemu co budú jesť o mesiac. Ľudia v iných štátoch nemuseli riesit dilemu ze z čoho zaplatia nájomné alebo hypotéky . Na margo hypoték a toho čím sa pýšil Boris Kollár – ze ake to super podmienky vyrokovali by sa dalo povedať všeličo . Zabudol však oznámiť ľuďom, že okrem toho ze budú po odklade splátok platiť vyššie splátky co je logické im banky zvýšia aj úrokové sadzby ,,, na to akosi vláda pozabudla . Ľudia iných krajín nepočúvali od členov vlády a ministrov slová o tom že sú opice alebo že vlastne za stav aký je v tejto krajine teraz môžu vlastne občania.

Poďme však k podstate tohto celého textu , lebo o tom čo tu súčasná vládna garnitúra podrobila by sme mohli písať donekonečna. Povedzte mi prosím pekne jedno. Ako je možné že v tak vážnej situácii kedy Slovensko atakuje britská mutácia vírusu a možno už aj Juhoafrická (podozrenie z Nitry ) sa vláda nebojí otvorenia škôl a iných prevádzok za súčasnej epidemiologickej situácie , ktorá je možno teraz najhoršia aká tu kedy bola . Zdravý ľudia nemôžu ísť na poštu, do banky, a vlastne nikam ale pozitívna osoba môže ísť na nákup zabezpečiť si nevyhnutne potraviny avšak iba vtedy ak má respirátor FFP2.

Krajči pred nedávnom však povedal ze proti britskej mutácii možno nebude stačiť ani respirátor FFP2. Čo to teda znamená – nikto nevie . Ale zaujimalo by má ako teda zamedzíme šíreniu vírusu keď povolíme pozitívnym osobám ísť na nákup ? Zaujíma má kto teda skontroluje pozitívnu osobu ktorá bola na nákupe – na ktorý v podstate môže ísť defacto každý deň – čerstvé rožky treba každý deň ze či v čase ked bola na nákupe mala respirátor FFP2? Ked teda vláda prehlasuje ze občania Slovenskej republiky sú nezodpovedný a preto je situácia taká aká je tak akú garanciu mame že pozitívna osoba ktorú legitimovala táto banda odborníkov sa bude správať k svojmu okoliu zodpovedne ?

Prepáčte ale poslať osobu pozitívnu na ochorenie Covid19 na nákup je naozaj dôkaz toho ako súčasná vláda bojuje z pandemiou. Včera som mal rozhovor z občanom z Kene . Keňa je v Afrike . Pre niektorých ľudí je to možno krajina kde žijú zaostali ľudia . Tento mladý muž sem prišiel v decembri za svojou manželkou . Ked som mu povedal ze na Slovensku môže pozitívna osoba ísť na nákup, on neveril tomu čo počuje. Opýtal sa má otázku ; Povedz mi , ako je možné že na Slovensku môže ísť pozitívna osoba na nakup do supermarketu ? A ja som mu odpovedal že ja neviem , lebo toto nieje možné ani v Keni. Viete kde je Keňa pán minister Krajči ? Keňa je v Afrike !!! A pod toto a tiež pod iné opatrenia ktoré nemám už vôľu ani chuť preberať sa podpísali vraj odborníci – špičkový slovenský odborníci . Ja si myslím ze z hľadiska zdravého rozumu a elementárnej logiky prvého stupňa základnej školy by sa pod takéto niečo nepodpísali ani upratovačky. Slovensku sa čudujú Afričania a netreba sa im čudovať lebo takéto nezmysly môžu vymyslieť asi iba odborníci na Slovensku .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 145530x
Priemerná čítanosť článkov: 3234x

Autor blogu

Kategórie