Založ si blog

Covid a iné alebo ako sa ľudstvo samo vyvraždí

Dnes som na spravodajskom portáli Topky. Sk našiel článok o koronaviruse. Topky citujú vyjadrenia poľského profesora a vedca Sliezskej univerzity v Katoviciach, v článku sa píše aj toto:

„Život na našej planéte je veľká prepojená sieť. My, ľudia, sme jedným z vlákien tejto siete, rovnako dôležitým ako ostatné, a závislým od existencie iných. Zárukou nášho prežitia a bezpečnosti na Zemi je preto ochrana biodiverzity v rôznych častiach života – genetickej, druhovej a ekosystémovej. Buď to pochopíme a budeme mať pocit, že sme súčasťou prírody, alebo zničíme mnoho druhov, vzťahy medzi nimi a v konečnom dôsledku aj sami seba,

Hawking pred svojou smrťou povedal že do roku 2030 bude musieť ľudstvo nájsť novú planétu pre další život , pretože tú našu už nebudeme môcť do 100 rokov obývať . Dôvodom je že mi ľudia , svojim správaním a svojim prístupom sme si zničili planétu Zem, ktorá nevie z posledného a s ňou sme si zničili aj možnosť najväčšej hodnoty človeka a to je možnosť samotného života .

Už v samotných mytologiách ešte pred samotným kresťanstvom sa hovorili , že bohovia stvorili človeka so zla a preto je človek predurčený k tomu že sa sám zničí . Pretože svet potrebuje rovnováhu a nie chaos ktorý do tohto sveta prináša človek . Podľa hinduistov sa nachádzame vo veku temna tzv Kalí-Yuga. Po nástupe kresťanstva kedy v Biblii samotný človek a možno samotné duchovenstvo reinterpretovali bibliu podľa toho ako im vyhovovalo začali ľudia rozmýšľať ako samotný Boh. ( Človek je pán mori , vzduchu a všetkých zvierat a rastlín a môže ich využívať vo svoj prospech ) znamenalo pre mnohých ľudí povýšiť svoje bytie nad všetko ostatné a samotný človek sa stal bohom . Prestali sme si uvedomovať svoju konecnost a prestali sme si vážiť život . Život ako hodnotu , ktorý môžeme žiť na tejto planéte aj preto lebo nám dáva podmienky na to aby sme ho mohli žiť . Po veľkej potope ked Boh požehnal okrem Noeho aj život všetkých ostatných bytosti a rastlín ktoré boli na Noemovej Arche . To znamená že človek ako správca , bytosť ktorá ovládla svet pretože začala používať jazyk dá mal postarať o to aby na svete existovala rovnováha .

Po domestifikacii zvierat a prvých vedeckých objavoch , spoločne z nastúpom kapitalistickeho myslenia sa človek dostal do stavu kedy prestal byť človekom . Z Ameriky prichádzali správy ako si môže obyčajný chudobný robotník zrazu vďaka kapitalizmu dovoliť jesť mäso na raňajky , na obed aj na večeru . Toto boli hodnoty , ktoré hlásal kapitalizmus a ktoré opantali ľudstvo a dostali ho do takého stavu v akom sa momentálne nachádza . Človek sa začal pozerať na seba ako na stred vesmíru , zrazu začal vyznávať hodnoty materialistické . V dnešnej dobe neexistuje bližni- ľudia nepoznajú svojho blížneho pretože sa pozerajú iba na seba. Potrebuju obstarávať pre seba – jednoduchšie povedané – hrabať pre seba aby mohli žiť v akejsi ilúzii blahobytu – materializme . Hodnoty ako ľudskosť , ochota , priateľstvo , láska prestávajú existovať . Dnes sa za hodnoty považujú peniaze , moc, kariéra. Človek stratil svoju podstatu – podstatu toho ze je človekom , bytosťou ktorá je z biologického hľadiska zvieraťom. Vďaka svojim schopnostiam sme dokázali ovládnuť svet- respektíve sme si to mysleli a stále si to myslíme , mali sme ho však spravovať a nie ničiť . Mali sme chrániť iné druhý udržovať na planéte rovnováhu , a nie zničiť možnosť života pre budúce generácie iba pre svoj momentálny prospech . A toto je veľmi smutné ked si človek predstavý co sme tu ako ľudstvo zanechali .

Tvárime sa že plačeme nad holokaustom a gulagmi a ono sa to stále deje . Možno nie v podobe ľudí ale v podobe zvierat . Velkovykrmne zvierat – priemyselne jatky kde sa denno-denne zabije tisíce zvierat iba pre to aby sa mohla naplniť ta kapitalistická nadprodukcia a následne aby sme mohli vyhodiť tisícky tón masa , zatiaľ co ľudia niekde v Afrike trpia hladom pretože plodiny ktoré pestujeme a ktoré by vyriešili celosvetový hladomor sú pestované na to aby sme nimi vykrmovali zvieratá na jatkách. Z územia kde sa toto deje tento holokaust na zvieratách , ktoré este pred smrťou častokrát stihnú dokopat , poplut a ponížiť sa stali neúrodne, zamorene časti krajiny odkiaľ odišiel este aj všetok hmyz a ostali tam len muchy. Všetko toto sa deje preto lebo človek prestal byt človekom a začal sa pozerať iba na zisk . Nakupovať napr mäso čo najlacnejšie a žrat ho čo najviac . Pretože toto sa pre dnešného človeka stalo symbolom blahobytu .

Samotná príroda nám dáva storočia najavo ze nad ňou človek nedokáže zvíťaziť . Okrem chorôb a vírusov ktoré zabíjajú ľudí pretože človek sa nevie vyregulovať sám – poľovníci regulujú ostatne druhy pretože si potrebuju zastrieľať niekedy si vymyslia historky o tom že treba a niekedy ani netreba tak nás ľudí reguluje príroda sama .

Človek vytlačil všetky zvieratá z ich prirodzeného prostredia a so všetkých zvierat sme si urobili nepriateľov . Nebodaj sa niečo priblíži k nášmu obydlia už by sme to likvidovali a to učíme aj naše deti . Až Covid nám ukázal keď sme sa museli začať pohybovať z Ŕuškami a báli sme sa vyjsť na ulicu, že samotný človek sa stal hrozbou pre samotného človeka , ono to tak bolo aj predtým len sme si to nejako zrejme neuvedomovali . Najlepší špičkový vedci vyvinuli za rok vakcíny lenže nepočítali s tým ze vírus bude tak rýchlo mutovat a vakcíny prestanú byt voči niektorým kmeňom účinne . A aká mutácia príde potom?

Otázka je teda taká, že či si človek zoberie z tohto nejaké ponaučenie alebo sa bude ďalej tváriť ako boh až do samotného konca až kým prestane ľudstvo samotné existovať. A povedzme si narovinu či sa nám to páči alebo nie – možno by to bola jediná prospešná vec pre život iných druhov a pre prežitie samotnej planéty – keby prestal existovať druh ktorý sa názyva človek .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

pellegrini korčok, tv markíza, debata

Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

19.03.2024 12:30

Hlavnými favoritmi slovenských prezidentských volieb zostávajú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Ako ďaleko je od nich Štefan Harabin?

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 144410x
Priemerná čítanosť článkov: 3209x

Autor blogu

Kategórie