Založ si blog

Charita začína doma – Charity begins at home

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v našom okolí. V platnosti by mala táto fráza fungovať aj vo vzťahu štátu k svojim vlastným občanom , teda Slovákom .
Martin Daňo vo svojom poslednom videu ohľadom situácie na Ukrajine poukázal na jeden fenomén – a to je tá bezbrehá pomoc Slovákov utekajúcim Ukrajincom . Ono to je pekńe keď takáto myšlienka vznikne sama od seba od obetavých ľudí , pretože si myslím že Slováci sú národ , ktorí sami vo svojej prirodzenosti budú pomáhať ľudom v núdzi .

Vyrušuje ma však, kvikot vládnych predstaviteľov , ktorí sa vyjadrujú ako majú Slováci pomáhať utečencom z Ukrajiny pritom im samotná vláda poskytla podmienky, ktoré odopierala slovenskému ľudu . Ako prvé chcem uviesť , utečencov z ochorením Covid 19 ,,, ja som samozrejme za to, že všetkým chorým ľuďom treba pomáhať , ale ked Slováci choreli na Covid , vláda im pripravovala špeciálnu vec : a to takú, že chceli aby si všetci neočkovaní hradili liečbu sami. Zrazu ked prídu utečenci z Ukrajiny ideme všetkých ošetriť zadarmo , pritom nemajú žiadne zdravotné poistenie, čo premňa osobne nieje žiaden problém , nepáči sa mi však , že najprv štát chcel Slovákov penalizovať za Covid a celu liečbu im chcel nechať hradiť si a zrazu lekári aj štát voči občanom cudzej krajiny idú ošetrovať zadarmo. Nezneuživajme slovo vojna, možno to znie necitlivo, ale aký charakter majú naši vládny predstavitelia , ked občanom ,ktorí každý mesiac posielajú peniaze na zdravotné poistenie chceli dať platiť si liečbu na Covid , čiže odoprieť im zdravotnú starostlivosť a zrazu tu na Slovensku ideme ošetrovať zadarmo, pritom je jasné , že Ukrajina nieje etalónom v zaočkovanosti, takže ma zaujíma , či pred tých neočkovaních nezodpovedních Ukrajincov príde nejaký múdry papaláš a označí ich za dezolátov ako nás, svojich vlastných občanov .

Občanom Ukrajiny ide dať rôzne iné výhody , napr mesto Rožnava ide rozdať utečencom z Ukrajiny 200 tisíc rúšok,pritom dva týždne dozadu si rožňavská chudoba ktorá si išla kúpiť rožky do Teska vyberala rúško so smetného koša . Dvojitý meter znamená teda, že Slovákom a slovenskej chudobe nedáme nič , ale všetkým ostatným dáme zadarmo . Vojna nieje zámienka , lebo vojna je na Ukrajine nie na Slovensku … a chudobní Ukrajinci nemajú za čo utekať.

Dnes sa u nás na strednom Slovensku ubytovali další Ukrajinci , dcéra z mamou a dvoma mačkami , ked vystúpili so svojho nového Golfu , išli sa najesť do reštaurácie , zatiaľ čo niektoré dôchodkyne v našej obci rozmýšľajú či im z dôchodku ostane na to, aby si zajtra mohli ísť kúpiť aspoň rožky .
Ukrajinci utekajúci z krajiny používajú Slovensko väčšinou ako tranzitnú krajinu , všetci ktorých sme zatiaľ stretli išli buď do Nemecka , Poľska , Litvy , ČR atd , do Litvy šli dve Ukrajinky aj z detmi a na Slovensko prišli iba preto, lebo na hraniciach sa menej čakalo . Novinár Martin Dano vo svojom videu spomenul tiež jeden fakt , že utekajú hlavne tí, ktorí na to majú , čiže ozajstná ukrajinská chudoba ostáva doma, pretože nemá za čo utiecť , pýtam sa teda kto pomôže im??

Na markíze 19:08 dávajú príspevok a ukazujú zábery z hraničného priechodu kde išla žena z dvoma detmi, samozrejme nikto nepochybuje nad tragédiou jej osudu , že musela opustiť svoju krajinu atd , na záberoch však mala Iphone13 , myslite si , že táto žena bola odkázaná na nejakú pomoc ?? A čo potom slovenský dôchodcovia , chudobné slovenské rodiny a ľudia ktorí na Slovensku aj vďaka súčasnej vláde chudobnejú ? Tým pomôže kto, ked štát v ktorom nič nefunguje svojim ľuďom nepomôže ale ked sa jedná o Občanov iných štátov to je už iná vec , ale Ved áno tam je predsa vojna , ale tá vojna je tam a oni sú už tu, preto pomoc potrebuju ľudia , ktorí ostali tam a nemajú za čo odísť . Hamburgery na hraniciach nikomu nepomôžu. Samozrejme že neschvaľujem svinstvo , že taxikári na pohraničí zvýšili sadzby , ako vidno nieje charita ako charita .

Ohľadom tohto Vám napíšem este jeden príbeh ktorý sa stal pred vojnou . Na Vianoce u nás bola ubytovaná jedna ukrajinka ktorá cestovala po Európe . Najprv bola v Prievidzi , a chcela sa dostať k nám , tak išla na autobus . Z hotela na stanicu si zavolala taxík . Taxikár ju však oklamal , že do autobusu potrebuje očkovanie a ona vo svojej nevedomosti namiesto 10 eurovej cesty zaplatila taxikárovi 240 euro , pretože ju na Gemer viezol z Prievidze cez Martin . Takže najprv sme každého cudzinca okrádali a toľko mal peňazí ,že si platil taxíky po Slovensku , a zrazu sa tu hrajeme že ideme pomáhať . Nezabudnime si dať popri tej pomocí aj fotky na instagram aby sme si urobili dobrú reklamu ,,, predsa žiadna pomoc , alebo máloktorá je úplne zadarmo .

Slovensk´a vláda ide poslat pomoc na Ukrajinu vo forme zbrani za 11 miliónov EUR , ale ked zdravotníci škriekali, že chcu pridať ,že už nevládzu , tak Matovič plačlivymi očami poznamenal , ale to potom niekomu budeme musieť zobrať . A teraz zoberieme komu? Ked ste rozdali zbrane za 11 mil EUR , tak ste mohli tie zbrane predať a pridať zdravotníkom alebo im ich rozdeliť formou jednorazového bonusu, pretože charita začína doma . Čo keby ste na Ukrajinu miesto zbrani poslali jedlo , ľuďom ktorý to naozaj potrebujú , a nie zbrane ktoré budú slúžiť na zabíjanie , to vás nenapadlo ??

A to nehovoriac o tom, čo bude , ked nám znova stupne cena plynu , cena ropy . Samozrejme Sulik už ide kupovať plyn z USA , ktorí bude drahší , príde niekam do Chorvátska alebo Nemecka na tankeroch a potom ho budú cisterny zvážať na Slovensko aké ekologické , a Slovákom potom poradí , že nemajú kúriť v zime lebo to je nezdravé , pretože plyn pôjde znova hore , to nezaujíma nikoho mi sa máme tak dobre, že nevieme z čoho si kúpime drevo na kúrenie alebo z čoho zaplatíme účty za energie , ale sme tak dobrá krajina , že môžeme rozdávať všetko zadarmo. Ja som za , ale táto vláda by si mala uvedomiť že to boli jej vlastný občania ktorých systematicky dva roky likvidovala a likviduje , preto si treba uvedomiť a táto britská fráza je viac ako aktuálna , že charita začína doma , a potom môže pokračovať aj ďalej .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Buďme proti akejkoľvek vojne

28.02.2022

V súvislosti z udalosťami posledných dní , musím aj ja napísať príspevok ohľadom toho, ako tento konflikt vnímam ja. Odkedy začala vojna na Ukrajine , aj spoločnosť Slovenska sa rozdelila na dva tábory . Každý z týchto táborov rozdelenej spoločnosti je vo svojej podstate proti vojne . No jedna strana drží palce a podporuje Ukrajincov a Ukrajinu a druhá strana je na Strane [...]

Russko / Rusko / Armáda / Vojak /

Rusko plánuje sabotáže naprieč starým kontinentom. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 146029x
Priemerná čítanosť článkov: 3245x

Autor blogu

Kategórie