Založ si blog

Najprv sme spoločne tlieskali a dnes sa nenávidíme

Presne vtedy ked tam Pellegrini sedel ako premiér a v televíznych novinách hlásili v ktorých krajinách sa vyskytli prvé prípady Covidu a iba sme čakali kedy vírus príde aj k nám , presne vtedy to celé začalo. Aj ked niesom Pellegriniho volič treba uznať , že vďaka nemu Slovensko zvládlo prvú vlnu tak ako ju zvládlo . Bez ohľadu na jeho kauzy a kadečo iné, na čele štátu stál rozhodný muž , ktorý po porade z odborníkmi zaviedol také opatrenia vďaka ktorým sme prvú vlnu nezažívali to, čo zažívali krajiny ako Taliansko, Británia , Španielsko a podobne .

Na balkónoch sme tlieskali zdravotníkom, ďakovali sme , vtedy sme boli este hrdý a spolu. Tešili sme sa so správ Sabaku ked sa vyliečili prvý pacienti . A potom prišla nov´a vláda .

Už sa netešíme z ničoho pretože nieje z čoho sa tešiť . Za ten čas , čo sú tu títo bojovníci proti mafii sme ako spoločnosť a občania jednej krajiny , ako komunita ľudí na lokálnej alebo celoštátnej úrovni klesli na také dno že už sa nerozdeľujeme na rómov a neŕomov, východniarov a záapdniarov ale na očkovancov a neočkovancov . Na Slovensku už je tak´a hlboká spoločenská kríza , že samotné rodiny sa začínajú hádať a rozdeľovať . Tento štát a súčasná politická toaleta zničila aj tie posledné hodnoty medzi ľudmi .

Média na začiatku písali články o tom , ako kto povedal že pandémia by nás mala ako spoločnosť posilniť . Mali sme si uistiť hodnoty , držať spolu . Kam sme sa to dopracovali ?

Dopracovali sme sa do stavu , že sa delíme na základe toho, či si niekto dal vakcínu alebo nie . Neočkovanim s Covidom prajeme v diskusiách smrť udusením . Pýtam sa , až do akého morálneho lajna sme sa to dostali ?? Ľudia ktorých poriadne neliečia v nemocniciach , opatrenia ktoré nefungujú , zákazy príkazy a nakoniec vystúpi pred kamery premiér Heger a moralizuje o tom , kto je v tejto spoločnosti zodpovedný a kto nie . Ďakuje jednej skupine ľudí , iba preto lebo si dali vakcínu a dalších dehonestuje , pritom XY z tých ,ktorým odopiera základne ústavne práva a ktorí ho volili niesu zaočkovaní. Aj oni sa skladajú na vaše platy . Aká to drzosť s amorálnosť . Zakázali ste rodinám sa stretávať ma Vianoce , hlavne že Kollár si presadil otvorené vleky. Režim OTP v autobusoch znamená , že ockovaní bezpriznakový v MHD nakazia zdravých – len oni si budú musieť za ten Covid čo niekde schytaj´u zaplatiť antigenový test . Toto je realita Slovenska dnes .

Oklamali ste ľudí , hlavne starších . Môj svokor zaočkovaný dvoma dávkami , odkedy sa zaočkoval nevládze v práci , lebo ho všetko zrazu bolí. Nie nieje to kvôli vakcíne to je vekom , tak by mu povedali, hlavne že doteraz žiadne problémy nemal . Ale oklamali ste aj jeho lebo žije v ilúzii že on ako očkovani nemôže kovid ani dostať a ani ho prenášať . A nieje jediný dôchodca ( ktorý musí pracovať aby sa uživil ) čo si toto myslí. Cez víkend šiel k svojej druhej dcére – do domácnosti kde boli všetci v karanténe lebo mali pozitívny PCR test na Covid – posedel si tam hodinku možno dve – ved je očkovaní jemu sa nič nemôže stať, a po tejto návšteve , sa vrátil domov kde ho čakala 64 ročná neočkovaná manželka a jej brat vyše 70 ročný pán z rôznymi komorbiditami. Ale šak svokor nerobil nič , predsa mu jasne povedali že on Covid prenášať nemôže . Toto sa stalo v sobotu . V pondelok šiel do práce , v utorok chcel prísť k nám na návštevu . Odmietli sme ho . Skúste si predstaviť ten pocit ked musíte povedať rodine že nemôže k Vám prísť ,, ale on nevedel prečo ved jemu nič nieje , on je očkovaní. Koľko ľudí ohrozil vďaka dezinformáciám ktorými ho nakŕmili tieto obludné stvorenia ? Je to desivá skúsenosť , a este desivejšie je na tom to, že takto funguje veľa ľudí v tejto krajine . A to všetko iba preto , že táto vládna chamrad akurát tak všetkých oklamala. Všetkých do jedného , bez rozdielu statusu – očkovaný/ neockovaný oklamali všetkých do jedného . To len mi ľudia sme ostali v tej ilúzii a neprestali sme sa deliť ale rozdeľujeme sa ďalej a čím viac a viac .

Pár premúdrelcov a akože vzdelancov tu múdruje o plných nemocniciach a bluzni o tom , že on nebude mat voľne lôžko . Len on do nemocnice ani nepojde , tak o akom lôžku hovorí ? Nátlak sa stupňuje pretože počúvame vyhrážky o tom, že si budeme platiť hospitalizaciu na Covid oddelení . Moralizuje o tom Ciganiková , Šeliga a spol – obludy v ľudskej koži , v poriadku páni – tak nám občanom dajte také platy ako máte aj vy a mi si kľudne tu prípadnú hospitalizaciu na Covid potom zaplatíme , ľahko sa hovorí takým ľuďom čo si nevedia predstaviť z akými problémami obyčajný ľudia žijú.

V tejto krajine je kopec ľudí v existenčnej kríze , počítajú každú korunu , rozmýšľajú nad samovraždami lebo nemajú žiadne vyhliadky do budúcnosti . Chudobní sa dostávajú do este väčšej chudoby a bohatí bohatnú . A nikoho nezaujíma či niekto je alebo nieje zaočkovaný . Doplácajú na to úplne všetci , tak prečo potom toľko nenávisti ?

Nalejme si čistého vina , a bez ohľadu na svoj medicinsky status si položme otázku – dokedy chceme ako spoločnosť takto fungovať a čo nám táto vzájomná nenávisť prinesie do budúcnosti ?? V čom budeme ako národ napredovať , ked už teraz si jeden druhému prajeme smrť a podporujeme , verejne podporujeme segregáciu obyvateľstva ktorým odopierame základne ľudské práva.

Páni poslanci , to sa ani trocha nehanbíte , za to, čo ste v tejto krajine za zlo narobili ? Ľudskosť sa úplne niekam vytratila . Stará žena si pýta a prosí v stánku predavačku o pohár vody lebo jej príšlo špatne – nedali jej lebo je Covid a ona preberá tovar . To takto funguje v tej západnej spoločnosti si myslite ? Alebo kam nás vlastne chce toto bezduché myslenie dostať ? Kedy budeme znova tlieskať tým čo si to naozaj zaslúžia a kedy dáme zbohom tým čo nás tu už vyše dva roky likvidujú ako ľudí , ako občanov , ako rodiny ako komunity a ako jeden národ, občanov jednej krajiny ,ktorí bez ohladu na medicinsky status – očko/neočko sa snažia budovať lepšie zajtrajšky pre naše Slovenské deti .

Sorry za chyby , preklepy , píšem to z tel a nekontrolujem po sebe lebo podstatný je obsah , formu riešiť až tak netreba , načo —- pekný obal síce predáva ale existujú aj škaredé modelky . Matovič a spol nám to previedli dokonale , tak sa dostali k moci , všetko bolo tak krásne a spásonosné, že im to pol národa zhlto aj z navijakom a teraz nám ostali akurát tak oči pre plač . Už stačí len tetovaním očíslovať nás čo máme iný názor, postaviť plot a všetkých nás z iným názorom nahnať do barakov. Toto už raz bolo a ľudia trpeli , len aj t´Ých nesmrtelnikov z odznakmi Tottenkopf raz čakalo finále .

Čudná to demokracia, čudní to demokrati

21.01.2023

Ak demokratická, slobodná spoločnosť má garantovať právo jednotlivca na svoj vlastný názor, potom z vlastnej skúsenosti musím napísať , že Slovensko nieje demokratický štát ani zdaľeka. V krátkosti napíšem, že najväčší demokrati z Oľano mi asi pred dvoma rokmi zablokovali možnosť komentovať ich účet na facebooku. Dôvod? Napísal som príspevok v ktorom som tvrdil [...]

Amerika sa búri lebo Čína chce postaviť základňu na Šalamunových ostrovoch

27.04.2022

Amerika sa búri , vidíte ,, už sa začali nepriamo aj vyhrážať a berú to ako ohrozenie . Ked to hovoril Putin a Rusko už 10 rokov , že približovanie základni NATO k ich územiu berú ako ohrozenie každý to ignoroval . A aký je v tom teda rozdiel ?? USA a Nato môže a iné krajiny nemôžu ano?? Potom o čom to je?? A o čom je Vojna na Ukrajine ked nie o plyne !?? Komu táto vojna [...]

Charita začína doma – Charity begins at home

28.02.2022

Toto je otrepaná britská fráza . Znamená to v podstate to, že ľudia by mali v prvom rade riešiť ľudí žijúcich blízko nich a potom riesit myšlienku pomáhať ostatným . Pomáhať ostatným v našom okoli a urobiť resp pripraviť pre spoločnosť jej okolie lepším miestom pre život , najprv musíme pracovať s osobami žijúcimi blízko nás a pomôcť tým ktorí to potrebuju v [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 45
Celková čítanosť: 145552x
Priemerná čítanosť článkov: 3234x

Autor blogu

Kategórie